Renovering

Renovering

Bolig bloggen er der for dig og dine fremtidige bolig drømme. Dette blog indlæg omhandler gode tips, inspiration og viden omkring det med at renovere. For det at renovere er en nødvendig proces for nogle bolig ejere.
Er du en af de bolig ejere, som synes du også at en renovering kan virke som en uoverskuelig proces, så frygt ej. Vi fra bolig bloggen er her for at hjælpe dig. For os er din drømme bolig vores drømme bolig. Vi sætter en dyd i at inspirere dig til drømme renovering.

Udover den indvendige renovering, der kan foregå i en bolig, så har den udvendige part også meget at sige. Både i forhold til boligens markedsværdi, men også i forhold til boligens levetid. Læs mere om måder at gøre det på her.

renovering
renovering af badeværelse
renovering af badeværelser
renovering af badeværelse

Renovering af badeværelse

Stor du og drømmer om en renovering af badeværelse, så er der mangle ting du skal tage højde for. Først og fremmest skal du tænke på dine behov for hvad der skal være i det nye badeværelse. Tænk på hvad du står og mangler på dit nuværende badeværelse. F.eks. kan det være at du nu har både en brusekabine og et badekar. Du har f.eks. ikke små børn mere og dermed ikke behov for et badekar, da der i forvejen er brusekabine. I stedet for badekaret kan der være en håndvask mere eller funktionsdygtigt skab. Det kan også være at du vil brusekabinen et andet sted end det nuværende.

Autoriseret VVS’er

Til sådanne VVS opgaver kraver det en autoriseret VVS’er. Hvis man selv giver sig ud i rørføring kan det være ulovligt og samtidigt er der en større risiko for vandskader. I tilfælde af vandskader ved selvlagt rørføring, vil der ikke være nogle forsikringer som der dækker. Dermed anbefaler vi fra bolig bloggen i høj grad at betale sig fra det og få en autoriseret VVS’er til at udføre vvs arbejdet.

Professionel elektriker

Det samme gælder med strømføring inde i vægge. Der skal en professionel elektriker til at føre strøm, da ulovlige el installationer i sidste ende kan medføre strømsvigt, kortslutning eller brand. Så selvom man er en dygtig handy man og har hænderne skruet godt på, så er der stadig visse opgaver som der skal overlades til professionelle håndværkere angående renovering af badeværelse.

Gør-det-selv

Derimod er der rig mulighed for gør det selv, i henhold til de kosmetiske renoveringer i badeværelset. Det kan f.eks. være nedrivning og udskiftning af fliser, toilet og møbel inventar. Her skal du overveje hvilken stil du vil have i dit kommende drømme badeværelse. Vi anbefaler at holde en ens stil hele vejen igennem på badeværelset, sådan så det hele matcher med hinanden.

Når du skal renovere badeværelset så husk at tænke i grønne og vandbesparende løsninger. F.eks. monter led lys i hele badeværelset. Der kan også sættes en timer eller censor på, hvor lyset kun er tændt når du er på badeværelset. I dagens Danmark er det en selvfølge at toiletter er vandbesparende, så det skal du ikke bekymre dig for meget om. Men vi anbefaler dog at undgå at spare penge på toilet, toilet bræt og håndvask. Det er nemlig væsentlig nemmere at vedligeholde og er mere rengøringsvenligt også.

Renovering af køkken

Står du overfor at du skal til at renovere dit køkken, så er det altid godt at starte med at tænke sine stil og indretning ind, samtidigt med at det bliver så praktisk som muligt. Køkkenet er et sted i huset, hvor der både skal være rart at være.

Samtidigt skal det også være praktisk. F.eks. skal køkkenbordpladen passes ind i længden, dybden og også hvor højt den skal placeres. Angående hvor højt det skal placeres er op til dine behov i forhold til hvor høj dig og din familie er. Og hvis du ofte laver mad med andre i køkkenet, er det vigtigt at sørge for at skabe et køkken med mulighed for flere arbejdsstationer. Alt dette er blot nogle overvejelser vi råder dig til at tage højde for.

renovering af køkken
renovere

Gør det selv eller håndværker?

Du står sikkert og refundere over omkring, hvor meget du selv kan lave, uden at du skal anskaffe en håndværker. Der er nogle opgaver, hvor det er et lovkrav, at få en professionel håndværker eller VVS’er til at udføre renoveringen. Det kan f.eks. være de krav, som blev beskrevet ved renoveringen af badeværelset. Hvis du ellers er en dygtig handy man og har dine hænder skruet godt på, så kan du faktisk lave meget af det selv og dermed spare en masse penge.
Du kan på vores partner portal findhaandvaerker.dk kan du finde den rigtige håndværker til den rigtige løs med den rigtige pris.

Energimærke

Når du begiver dig ud i at renovere din bolig, så anbefaler vi at man gennemtænker energimærke ind i processen. Jo bedre energimærke du har, desto mindre energi bruger du på f.eks. at holde din bolig opvarmet.

Et godt energimærke er også med til at hæve din pris på din bolig, samt gøre den mere eftertragtet for eventuelle købere til din bolig, hvis du i fremtiden vil sælge din bolig. Energimærket går fra A2020 til G, hvor A2020 er det højeste og G er det laveste. Der ses en tendens i øjeblikket, hvor der er høje gas og elpriser. Dette er også med til at det nu mere end nogensinde, er vigtigt at gennemtænke energibesparende løsninger. Energibesparende løsninger kan f.eks. være en bedre isolering i boligen eller skifte det gamle gasfyr med en moderne varmepumpe. Derudover kan du også skifte dine termoruder ud med energiruder.

energimærke

Seneste blog indlæg

Eternittag

Trænger dit hus til et nyt tag eller skal du bygge et nyt hus, så vil et eternittag måske være nyttigt for dig. Det er nemt at have med at gøre  forholdsvis vedligeholdelsesfrit.

entreprise

Entreprise

Din guide til at få udarbejdet en entreprise. Vi gør det nemmere for dig, at komme i gang med at få styr på de praktiske og juridiske ting.

hus byggeri

Skal du sætte dit nuværende hus i stand med en renovering og dermed blive boende, eller om du skal sælge dit hus og vælge at begive dig ud i et nybyggeri i form af et nyt hus.