Udgravning af kælder

Mange har uudnyttede kvadratmeter i kælderen, da loftshøjden er for lav. Derfor kan udgravning af kælderen give boligen langt flere brugbare kvadratmeter. Måske kan de ligefrem godkendes til beboelse, hvis forholdene er til det.

Hvad koster udgravning af kælder?

Prisen på udgravning varierer afhængig af forskellige faktorer. Kvadratmeter, mængde jord der skal graves ud og selvfølgelig hvor meget af renovationen af den nye kælder, som entreprenøren skal være med til. Det er dog altid fordelagtigt at få en professionel til at etablere det nye fundament i kælderen, efter der er gravet ud.

Priserne starter omkring 10-11.000 kr. per kvadratmeter, hvis der graves ud til ny kælder. Men sker udgravningen i en allerede eksisterende kælder, hvor man blot ønsker at få højere til loftet, er prisen selvfølgelig lavere.

Få undersøgt jorden inden du starter

Udgravning har mange forudsætninger og betingelser, inden der kan startes. Jorden skal undersøges, og grunden besigtiges – altid af fagfolk. Især hvis man bor på en grund ud til vandløb, søer og lignende, da disse i højere grad har tendens til at jorden skifter og rykker sig over tid. Dette giver stor risiko for sætningsskader, hvilket kan være både dyrt og farligt. 

Undersøgelsen giver dig sikkerhed for, at projektet kan lykkes, og kan muligvis også pege på hvor meget jord, der kan graves ud i kælderen, før fundamentet skal støbes. I visse tilfælde kan der graves nok ud, til at højdekravet for beboelige kvadratmeter opfyldes. Kontakt din lokale entreprenør for at høre nærmere om reglerne for godkendelse til beboelse.

Få plads til alt det, du ikke har plads til

Med udgravning af kælderen, skaber du mere plads i hjemmet. Ikke kun i højden, men også i hele det rumfang din bolig har. Det skaber langt mere plads, end blot de centimeter man graver nedad. Mange får plads til vaskerum, slyngelstuer, spillerum, tørrerum, depot, hobbyrum værksted. Udgravning af kælder kan virke som et stort projekt, men mulighederne og fordelerne overskygger i høj grad prisen og arbejdet.

Få hjælp til at vælge den helt rigtige entrepenør

Der findes mange entreprenører, som kan hjælpe med enten udgravning af kælder, støbning af nyt fundament eller renovation af den nyetablerede kælder, men vi anbefaler at tage et kig på Højgård Poulsen Entreprise. De er eksperter i totalentreprise, og følger derfor projektet fra start til slut.


Held og lykke med din udgravning af kælder – vi ved de nye gode kvadratmeter bliver det hele værd!

Seneste blog indlæg

Eternittag

Trænger dit hus til et nyt tag eller skal du bygge et nyt hus, så vil et eternittag måske være nyttigt for dig. Det er nemt at have med at gøre  forholdsvis vedligeholdelsesfrit.

Renovering

Er du en af de boligejere, som går og drømmer om et mere moderne hjem. Synes du også at en renovering kan virke som en uoverskuelig proces, så frygt ej.

Entreprise

Din guide til at få udarbejdet en entreprise. Vi gør det nemmere for dig, at komme i gang med at få styr på de praktiske og juridiske ting.