Carport

Overvejer du at bygge ny carport? Det kan der være mange gode grunde til, og der findes mange forskellige løsninger.

Vi har samlet de vigtigste tips og råd i dette indlæg. Læs videre og bliv klogere på dit valg.

Fordele ved at få en carport

Hvis du er træt af at vaske fugleklatter og pollen af din bil, og skrabe bilens forruder om vinteren, kan en carport være en klar fordel at få bygget. En carport vil både beskytte mod frost om vinteren, men også mod solens varme om sommeren, så der ikke er ulideligt varmt når du sætter dig ind i bilen. 

Der findes mange forskellige typer af carporte. Den simpleste form er 4 stolper og et tag af plastik. Det koster ikke mange penge, og det kan de fleste selv klare. Hvis du har større ønsker og krav til carporten, findes der i dag et hav af forskellige muligheder. Vi vil her gennemgå nogle af de forskellige løsninger.

byggeri

Hvilke ønsker har du til en carport?

Hvis du endnu ikke er helt klar over hvilke ønsker du har til din carport, kan det være en god ide at få dem på plads, inden du kaster dig ud i projektet. Måske har du et ønske om:

  • Specielle materialer, der ikke ligner den gængse løsning i trykimprægneret træ og plastik
  • At få lukket siderne til carporten af.
  • At få en tilbygning som f.eks. et skur.

Der findes et utal af forskellige muligheder, så det er helt op til dig hvilke løsninger du vælger at gå med. Du skal blot være opmærksom på, at det ofte vil blive dyrere, jo flere ønsker du har til carporten.

Valg af materialer

Har du et ønske om en carport der ikke er i trykimprægneret træ, findes der en del andre muligheder. Du kan f.eks. vælge en anden træsort som lærk, der vil give et mere eksklusivt udtryk.

Du kan også vælge stål i stedet for træ. Dette er også en populær løsning, da det er et holdbart materiale, der ikke kræver meget vedligeholdelse. Der findes løsninger i stål, som er nemme at sætte op, og som de fleste selv kan klare uden en faglig uddannelse.

Muret carport

Har du et større budget og et hus i mursten, så kan den murede løsning være et rigtig flot valg. Det vil dog koste en del mere end de simple løsninger, da det er mere omfattende og skal passe til resten af huset. Hvis du får en helt lukket bygning, vil betegnelsen mere være en garage.

Vælger du en muret carport, får du til gengæld en flot æstetisk løsning, der holder i rigtig mange år og kræver minimal vedligeholdelse. Det kan også være at den murede løsning øger salgsværdien af boligen, hvilket kan gøre det til en rentabel løsning.

Få hjælp af en fagmand

Har du ikke erfaring eller kompetencerne til at bygge en carport selv, anbefaler vi altid at du får en professionel tømrer til at klare opgaven for dig. De kan guide og rådgive dig til den rigtige løsning, så du får den carport du drømmer om til dit hus.

Måske du har nogle specielle ønsker til opbevaring? Her kan et redskabsskur være en god løsning, da det giver plads til opbevaring af f.eks. haveredskaber. Uanset hvilke ønsker du går med, så vil en kompetent fagmand kunne hjælpe dig med at komme i mål.

Seneste blog indlæg

Eternittag

Trænger dit hus til et nyt tag eller skal du bygge et nyt hus, så vil et eternittag måske være nyttigt for dig. Det er nemt at have med at gøre  forholdsvis vedligeholdelsesfrit.

Renovering

Er du en af de boligejere, som går og drømmer om et mere moderne hjem. Synes du også at en renovering kan virke som en uoverskuelig proces, så frygt ej.

entreprise

Entreprise

Skal du til at gå i gang med at renovere eller bygge dit drømme hus, så er du kommet til det rette sted. Her får du den komplette guide til entreprise.