Nybyg eller renovering?

Skal der ske en ændring med boligen? Der kan være mange grunde til renovation eller nybyg, og være en udfordring at vide, hvilken løsning der giver bedst mening for dig. Læs mere her, og få en idé om, hvad der giver bedst mening for hvordan at du kommer i mål med din boligdrøm.

Renovere eller bygge nyt?

Det kan være svært at vurdere, om dit ønskede projekt kræver nybyg eller renovering. Det afhænger af flere faktorer. Ønsker du mere plads, kan det i langt de største tilfælde svare sig at renovere, frem for at få lavet nybyg. Der kan laves om i bygningens rum og konstruktion, så at det er muligt at få mere plads, eksempelvis et nyt rum eller et større køkken. Ønsker du derimod din helt egen skræddersyede bolig fra bunden, eller har du en bolig i meget dårlig stand, kan nybyg derimod være det rigtige valg.

Er du i tvivl om hvad der bedst passer overens med dine boligdrømme, kan du med fordel kontakte en fagmand for vejledning og rådgivning mod den løsning, der passer bedst til netop dine behov.

Fordele ved renovering:
Der findes flere fordele ved at renovere frem for nybyg. Se nogle af dem her…

  • Tager mindre tid
  • Koster mindre
  • Du kan få lavet tingene løbende. Derfor mindre udgifter på én gang
  • Blive boende på nuværende placering
  • Din boligs værdi stiger
 

Fordele ved nybyg:

Andre gange er det nybyg der skal til. Se eksempler på fordele ved nybyg her…
  • Anden beliggenhed, hvis du ønsker det 
  • Din helt egen skræddersyet bolig
  • Din bolig er i meget dårlig stand, og det bedre kan betale sig at få lavet nybyg
  • Minimal vedligeholdelse i hele huset de første mange år
 
Tømrer

Tag kontakt til en professionel

Det anbefales altid at få professionelle fagmænd til at udføre arbejdet. Det gælder både af sikkerhedsmæssige årsager, sundhedsmæssige årsager og lovgivningsmæssige årsager. Ved selv at udføre renovering, især ved et ældre hus, kan du nemlig risikere sundhedsfarlige giftstoffer i det ældre byggemateriale, som kan være kræftfremkaldende, samt kan fremkalde gener i hals, næse, øjne, hud mm. Professionelle fagmænd ved hvordan det skal håndteres.

Du kan med fordel kontakte en håndværker nær dig for at høre mere om, hvad de kan gøre for netop dig.

Seneste blog indlæg

Eternittag

Trænger dit hus til et nyt tag eller skal du bygge et nyt hus, så vil et eternittag måske være nyttigt for dig. Det er nemt at have med at gøre  forholdsvis vedligeholdelsesfrit.

Renovering

Er du en af de boligejere, som går og drømmer om et mere moderne hjem. Synes du også at en renovering kan virke som en uoverskuelig proces, så frygt ej.

hus byggeri

Skal du sætte dit nuværende hus i stand med en renovering og dermed blive boende, eller om du skal sælge dit hus og vælge at begive dig ud i et nybyggeri i form af et nyt hus.