Håndværkere

En håndværker er et bredt begreb og dækker over flere forskellige typer arbejde.

Her kan du få et lidt større overblik over hvem du skal have fat i, i hvilke situationer.

Håndværkere generelt

Et håndværk defineres i ordbogen som “erhvervsmæssig udførelse af et arbejde hvorved noget fremstilles eller forarbejdes ved hjælp af redskaber og andre hjælpemidler der betjenes med hænderne”.
Hvilket formentlig ikke kommer bag på de fleste. Fælles for dem er det nemlig at de bruger hænderne, til at udføre deres arbejde og generelt er meget fysisk aktive, ved hårdt arbejde. Derfor er der også mange der historisk kommer til skade eller bliver hurtigt nedslidt.
Faktisk benytter langt største delen af håndværkere i en eller anden forstand en professionel og uddannet fysioterapeut.
 
gør det selv

Typiske håndværkerfag

Elektriker

En elektriker arbejder som udgangspunkt med strøm. Det er en elektriker du skal have fat i hvis det handler om reparation eller installation af diverse hårde hvidevarer med strøm. Det er ligeledes en elektriker der gennemgår husholdningens ledninger og andre strømforsyninger. 

VVS

VVS står for Varme, Ventilation og Sanitet. Mange tror at det ene V står for vand, men dette hører under sanitet, der typisk omhandler armaturer og installationer på badeværelset. Dette kan være en bruser, toilet og badekar. Det er altså en VVS’er du skal have fat i når det omhandler rør. 

Tømrer

En tømrer defineres som en der arbejder med træ og konstruktioner af træ. De kan hjælpe med mange forskellige ting blandt andet nye gulve, nedrivning og opbygning af vægge, terrasser, udestuer, døre og vinduer samt nyt tag. Der er derfor en hel del du kan bruge tømreren til.

Kloakmester

her er der også tale om rør, med typisk uden for huset og som regel i jorden. En kloakmester kan hjælpe hvis du oplever tilstoppede kloakrør eller stigende vandstand om husets fundament.

Hovedentreprenør

Skal du have foretaget en større renovering eller bygge helt nyt kan det godt virke uoverskueligt at skulle kontakte alle disse forskellige håndværkere. Men her kommer en hovedentreprenør ind i billedet. De sørger for sammensætningen af alle disse, samt styringen.  

Seneste blog indlæg

Eternittag

Trænger dit hus til et nyt tag eller skal du bygge et nyt hus, så vil et eternittag måske være nyttigt for dig. Det er nemt at have med at gøre  forholdsvis vedligeholdelsesfrit.

Renovering

Er du en af de boligejere, som går og drømmer om et mere moderne hjem. Synes du også at en renovering kan virke som en uoverskuelig proces, så frygt ej.

entreprise

Entreprise

Skal du til at gå i gang med at renovere eller bygge dit drømme hus, så er du kommet til det rette sted. Her får du den komplette guide til entreprise.