varmepumpe

Varmepumper er en nem, effektiv og billig måde at varme boligen op. Der findes flere typer, hver især egnet til forskellige hjem. En varmpumpe kan reducere energiforbruget drastisk, og dermed kan de ses som en investering. I visse dele af landet ses det at få installeret en varmepumpe som en energioptimering, og det vil være muligt at få fradrag og støtte fra staten. Ønsker du at lære mere, kan du læse dette indlæg. Du vil hurtigt blive opmærksom på de fordele og værdier en varmepumpe vil bringe dig og dit hjem.

Hvad er en varmepumpe?

Grundlæggende er en varmepumpe et grønt og bæredygtigt alternativ til traditionelle varmeløsninger. Varmepumpen kan opvarme og nedkøle luft, samt forsyne boligen med varmt vand til bade eller håndvasken. For mange danskere er det at få installeret en varmepumpe en lukrativ investering.

Uanset om det gøres for at supplere eller udskifte deres eksisterende varmekilde. Dette skyldes, at varmepumpen kan trække varme og kulde direkte ud af luft eller vand, hvorefter den kan opvarme eller nedkøle. Dette fjerne afhængigheden af eksterne ressourcer som træpiller, olie eller gas. Udover at dette sparer penge, reduceres størrelsen af dit klimafodspor, hvilket jo aldrig er en negativ ting.

Som tidligere nævnt, findes der flere forskellige typer af varmepumper. De mest almene i Danmark vil dog være såkaldte luft til luft, jordvarme og luft til vand. De forskellige varmpumper egner sig særligt til en bestemt type hjem.

For at afklare dig med hvilken model der skaber de bedste resultater for dig, kan du med fordel undersøge bygningen, din primære varmekilde (såsom gas, fjernvarme, træ fyr) samt jordtypen omkring din bolig. Dog tilbyder mange eksperter også rådgivning og vejledning, hvor i sammen kan finde den ideelle varmpumpe til din bolig.

varmepumpe

Reducer varmeforbruget med op til 50%

Afhængig af om du ønsker at få installeret en luft til luft, luft til vand eller vand til luft pumpe, vil du se forskellige besparelser. Dog besparelser ikke desto mindre. De mest effektive pumper kan reducere varmeforbruget med helt op til 50%. Og alt efter typen og størrelsen af din bolig, vil du kunne se disse besparelser have indtjent omkostninger på mellem 1-6 år. Dog er dette ikke den eneste fordel du vil finde når du får installeret en ny varmepumpe.

Spar op til 50% på varmeregningen

Tjen din investering hjem på 1-6 år

Varmepumper kan udnytte solen til fordel og gavn for miljøet

Undgå brugen af olie, træ og naturgas

Simpel drift og nem rengøring og vedligeholdelse

Leverer både opvarmning og nedkøling, samt varmt brugsvand til badet

Vedvarende og bæredygtig energikilde

Visse varmpumper er udviklet til klimaet i norden, og kan trække varme ud af lave temperaturer

Find den rette pumpe til din bolig

Som ved alle andre investeringer i boligen, kan det altid anbefales at undersøge emnet nærmere. Der findes efterhånden mange forskellige typer af varmepumper på markedet, så det kan nogle gange være vanskeligt at finde den helt rette. Om du søger informationer, eller ønsker at få installeret en varmpumpe i hjemmet, bør du i begge tilfælde kontakte en ekspert.

Forhandlere og installatører vil ofte have en dybere indsigt og bedre forståelse for de forskellige varmepumper end den private person vil have. Om du ønsker en luft til luft varmepumpe eller en luft til vand pumpe, vil du sammen med en ekspert gennemgå dine behov og tanker, og baseret på disse informationer udvælge den rette løsning til dit hjem eller sommerhus.

Seneste blog indlæg

Eternittag

Trænger dit hus til et nyt tag eller skal du bygge et nyt hus, så vil et eternittag måske være nyttigt for dig. Det er nemt at have med at gøre  forholdsvis vedligeholdelsesfrit.

Renovering

Er du en af de boligejere, som går og drømmer om et mere moderne hjem. Synes du også at en renovering kan virke som en uoverskuelig proces, så frygt ej.

entreprise

Entreprise

Skal du til at gå i gang med at renovere eller bygge dit drømme hus, så er du kommet til det rette sted. Her får du den komplette guide til entreprise.