Kloakrensning

Kloakservice er en betegnelse for alle de serviceudbydelser, som skal til at vedligeholde kloakker. 

Kloakrensning

Hvis du støder ind på, at din vask eller afløb er tilstoppet. Som kan være på baggrund af madrester i vasken, hår i bruseristen eller noget helt tredje. Kan du som fordel finde en kloakmester, som kan hjælpe dig gennem en kloakrensning. Ordet rensning ligger i din kloak, så vandet kan flyde igennem igen. En autoriserede kloakmester, kan komme ud til din ejendom og foretage en grundig gennemgang af rørene, for at lokalisere problemet. De vil hjælpe dig med at rense din kloak for unødvendig snavs og andre uønskede ting.  

Kloakservice af diverse opgaver

Hvordan finder du ud af, om afløbet er stoppet?

Overordnet vil der som regel altid være et afløb, hvor der er vand i din ejendom. 

Herunder kan du se hvor der kunne være et afløb, hvor der er vand i din ejendom:

 • Ude på badeværelset under vasken
 • Ude på badeværelset under brusenichen eller badekarret  
 • I toilettet
 • I køkkenet under vasken


Hvis dit afløb havde været i orden, ville vandet grundlæggende forsvinde stille og roligt, når du f.eks. bruger vasken eller tager et bad.

Du har med stor sandsynlighed problemer med dit afløb hvis:

 • Hvis der dannes en lugt af kloak op fra det givne afløb.
 • Toilettet er tilstoppet.
 • Vasken eller håndvasken er tilstoppet.
 • Hvis vandet grundlæggende ikke vil forsvinde (uanset om det er håndvasken, vasken, toilettet eller gulvet i brusenichen).  

Hvad kan du selv gøre for at rense din kloak?

 1. Du kan som det første forsøge at koge et par liter vand, og hælde det kogende vand gennem afløbet. Du kan derudover også tilsætte en smule opvaskemiddel til det kogende vand, da det både vil rense og rengøre rørene. Der anbefales dog IKKE at man ikke bruger afløbsrens eller kaustisk soda, da det i nogle tilfælde kan skade rørerne. 

 2. Du kan som det andet rense afløbet grundigt med hænderne. Redskaberne du kan bruge er; en flaskerenser eller en gummirenser. Med en flaskerenser kan du komme godt ned i afløbet og forhåbentlig at skubbe det snavs videre, som har skab det tilstoppede afløb. Derudover kan en gummirenser, skabe et overtryk i toilettets afløb. Oftes er det en udmærket løsning til at løsne det skidt, der har sat sig fast og dermed har stoppet afløbet. 

 3.  Du kan som det tredje rense vandlåsen med en skruetrækker. Du kan på få sekunder løsne den rist, der sidder i brusenichen (hvis en skruetrækker er tilfældet). Når du har fjernet risten, vil der ofte side en vandlås, som er lige til at tage op og rengøre. 

Hvad kan jeg gøre, hvis problemet ikke er løst?

Her kan du kontakte en professionel kloakmester, som kan rykke ud og fikse dit problem.

 • En kloakmester vil ofte sørger for at spule kloakken for at rense afløbet. 
 • Fortage en TV inspektion for at blive klogere på problemet.
 • Hvis der er seriøse problemer med kloakken – f.eks. hvis kloakken delvist eller helt styrtet sammen. 

 

Du kan som fordel læse mere her

Seneste blog indlæg

Eternittag

Trænger dit hus til et nyt tag eller skal du bygge et nyt hus, så vil et eternittag måske være nyttigt for dig. Det er nemt at have med at gøre  forholdsvis vedligeholdelsesfrit.

Renovering

Er du en af de boligejere, som går og drømmer om et mere moderne hjem. Synes du også at en renovering kan virke som en uoverskuelig proces, så frygt ej.

entreprise

Entreprise

Skal du til at gå i gang med at renovere eller bygge dit drømme hus, så er du kommet til det rette sted. Her får du den komplette guide til entreprise.