udgravning_kælder

Totalrenovering fornyer din bolig

Køber du en gammel bolig, så er den oftest i dårlig stand. Det oplagte valg kan være at lave en totalrenovering.

Hvis du vælger at lave en totalrenovering fornyer du ikke bare din bolig, men du forbedre den også, og kan udnytte pladsen mere effektivt.

Der kan være meget arbejde ved en totalrenovering, fordi huset er meget slidt. Det kan have brug for nyt tag eller facade. Men en begrundelse for en totalrenovering, kan også være behovet for at forny din bolig. For at få den tilpasset dig og din familie.

Det kan være behovet for et større arbejdskontor. Eller ønske om at lave jeres lukkede køkken om til et køkken alrum, så familien er mere samlet. Det er vigtigt at huske på, at du ikke får flere kvm af en totalrenovering, men du får muligheden for at udnytte dine kvm bedre.

En totalrenovering kan være med til at give huset en helt ny karakter. Derfor er det et godt råd at overveje, om det er en god ide at gøre, hvis det vil forringe husets værdi, da husets nuværende karakter kan være unikt. Der kan en totalrenovering ædelægge husets nuværende stil og charme. Samtidig skal der gøres overvejelser om materialer, som vil passe godt til husets stil.

renovering
hus byggeri

Alle rum i boligen

Pas på med kun at renovere enkelte rum, men faktisk tilgodese alle rum i huset, så du ikke ender med kun at opholde dig i den renoverede del. Samtidig med at den renoverede del muligvis vil skille sig for meget ud fra den ikke-renoverede del.

Hvis du går og overvejer at få en billig totalrenovering, og derfor stå for totalrenoveringen selv, så gælder det om at at have selvindsigt og først og fremmest vide hvad du selv vil kunne gøre, om du har tiden til det og om du har evnerne til det projektet. Det kan være et stort arbejde, at skulle bruge al sin fritid på en renovering samtidig med at have fuldtidsarbejde.

Samtidig er der forskellige love som skal overholdes, hvis du har tænkt dig at lave arbejde med el-, vvs- eller kloakarbejde. Nogle ting skal nemlig udføres af en rigtig håndværker.

Læs meget mere om totalrenovering af hus